Lange dagen, van begin tot eind volgepland. Ontbijt maken voor de gasten, diner voorbereiden, kamers en badkamers poetsen, wassen, strijken enzovoort. Ook de moestuin had de afgelopen maand behoorlijk wat aandacht nodig. Je begrijpt het al, geen tijd meer over om te bloggen!
Nu is het even weer wat rustiger, dus plaatsen we weer een recept. We maakten een runderstoofpot met veel verse gember en citroengras. Lekker fris en smaakvol. Met verse koriander en bloemetjes van bieslook als garnering.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 600 gram runderriblappen
- 1 rode peper
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 stengel citroengras
- 100 gram santen
- zout, peper
- boter/olie om in te bakken
- heet water of bouillon
Bereiding
1. Snijd de ui, gember en peper fijn.
2. Snijd het vlees in blokjes (± 3cm) en bak de blokjes
bruin in wat olie en/of boter, haal het vlees weer uit de pan zodra het
om en om bruin is.
3. Bak in hetzelfde vet de ui, peper en gember op laag vuur aan (ongeveer 5 minuten), snijd ondertussen de teentjes knoflook fijn.
4. Voeg dan de knoflook toe en bak 1 minuut op laag vuur mee.
5. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg heet water of bouillon toe, zoveel dat het vlees voor de helft onder water staat.
6.
Breng dit aan de kook en voeg dan de santen toe, roer goed door zodat
de santen oplost in het water, voeg nog wat zout en peper naar smaak toe
en laat het vlees
(ongeveer 3 tot 4 uren) rustig sudderen op laag vuur of in de oven 45 minuten
op 120° en daarna nog 135 minuten op 90°.
TIPS
* Is de saus te dun? Voor een dikkere saus zou je
aardappelzetmeel kunnen gebruiken, maar dit heeft nogal invloed op de
smaak van de saus. Je kunt het beste het vlees even uit de saus halen en
de saus pureren met de staafmixer. Doe het vlees weer in de saus en
warm alles nog heel even op.
* Maak 2x de hoeveelheid van dit gerecht, het is makkelijk in te vriezen.
* Voeg een extra rode peper toe als je van erg pittig houdt!
---------------------------------------------
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten