Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Rundvlees met gember, ketjap en citroengras

Joyce & Tom | zondag, mei 31, 2015 | ||||||
Lange dagen, van begin tot eind volgepland. Ontbijt maken voor de gasten, diner voorbereiden, kamers en badkamers poetsen, wassen, strijken enzovoort. Ook de moestuin had de afgelopen maand  behoorlijk wat aandacht nodig. Je begrijpt het al, geen tijd meer over om te bloggen! 
Nu is het even weer wat rustiger, dus plaatsen we weer een recept. We maakten een runderstoofpot met veel verse gember en citroengras. Lekker fris en smaakvol. Met verse koriander en bloemetjes van bieslook als garnering.
Indische runderstoof met citroengras en gember

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 600 gram runderriblappen
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 100 gram santen
  • zout, peper
  • boter/olie om in te bakken
  • heet water of bouillon

Bereiding
1. Snijd de ui, gember en peper fijn.
2. Snijd het vlees in blokjes (± 3cm) en bak de blokjes bruin in wat olie en/of boter, haal het vlees weer uit de pan zodra het om en om bruin is.
3. Bak in hetzelfde vet de ui, peper en gember op laag vuur aan (ongeveer 5 minuten), snijd ondertussen de teentjes knoflook fijn.
4. Voeg dan de knoflook toe en bak 1 minuut op laag vuur mee.
5. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg heet water of bouillon toe, zoveel dat het vlees voor de helft onder water staat.
6. Breng dit aan de kook en voeg dan de santen toe, roer goed door zodat de santen oplost in het water, voeg nog wat zout en peper naar smaak toe en laat het vlees (ongeveer 3 tot 4 uren) rustig sudderen op laag vuur of in de oven 45 minuten op 120° en daarna nog 135 minuten op 90°.

TIPS
* Is de saus te dun? Voor een dikkere saus zou je aardappelzetmeel kunnen gebruiken, maar dit heeft nogal invloed op de smaak van de saus. Je kunt het beste het vlees even uit de saus halen en de saus pureren met de staafmixer. Doe het vlees weer in de saus en warm alles nog heel even op.
* Maak 2x de hoeveelheid van dit gerecht, het is makkelijk in te vriezen.
* Voeg een extra rode peper toe als je van erg pittig houdt!


Indische runderstoof met citroengras en gember

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety