Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Brood met blauwe kaas, walnoten, spekjes en salie

Joyce & Tom | zondag, augustus 23, 2015 | ||||||
Dit gevulde brood is hier favoriet voor bij de borrel. Lekker pittig door de blauwe kaas. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken. Dit brood smaakt ook prima bij een eenvoudige salade als lunch bijvoorbeeld.
Hartig gevuld brood met blauwe kaas, walnoten, spekjes en salie


Ingrediënten
deeg

  • 350 gram bloem
  • 20 gram verse gist
  • 20 gram boter
  • 220 ml melk
  • 6 gram zout 
vulling
  • 100 gram blauwschimmel kaas
  • 75 gram spekjes
  • 25 gram walnoten

1. Meng de bloem, gist, boter, zout en melk door elkaar. Let er goed op dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist! Meng net zo lang (met de hand of mixer met deeghaak) totdat er een deeg ontstaat. Ga dan nog 10 minuten door met kneden (liefst met de hand)..

2. Laat het deeg in een afgedekte kom rijzen totdat het volume is verdubbeld (minimaal een uur op kamertemperatuur). Bak ondertussen de spekjes. Laat ze daarna afkoelen en hak ze in kleine stukjes.

3. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooide werkbank. Sla het deeg met de hand plat tot een platte ovale vorm. Verkruimel de kaas over het deeg en verdeel de spekjes en walnoten erover. Vouw de rest van het deeg om de vulling. Werk de vulling goed door het deeg. 

4. Vorm het deeg tot een bol en leg de bol op een bakplaat. Dek het deeg af en laat het nogmaals een uur op kamertemperatuur rijzen. 

5. Bak het brood 30-40 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 200°C. Leg het brood zo snel mogelijk na het bakken op een rooster en laat het brood afkoelen.
Hartig gevuld brood met blauwe kaas, walnoten, spekjes en salie

2 opmerkingen:

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety