Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Stoofpot: Kip met pompoen en kikkererwten in tomatensaus

Joyce & Tom | vrijdag, november 13, 2015 | ||||||||
Dit gerecht was plotseling uit ons repertoire verdwenen. Geen idee waarom. Dat gebeurt soms. In Nederland, toen we nog eigenaar waren van een maaltijdenwinkel, stond dit stoofpotje in de herfst vaak op het menu. De trek in kikkererwten en de halve pompoen in de koelkast bracht de herinnering weer boven. En dus stond deze lichtpittige stoofschotel deze week, voor het eerst sinds jaren, weer eens op tafel.
De kip (met bot) geeft veel smaak aan de saus en is in dit recept onmisbaar. Doordat de kikkererwten en pompoen vrij vullend zijn kun je best wat minder vlees gebruiken. Wij gebruiken in dit recept een halve poot per persoon, dus een dij of een onderpoot.
Stoofpot: Kip met pompoen en kikkererwten in tomatensaus
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 2 kippenpoten (verdeeld in dij en onderpoot)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • harissa (naar smaak)
  • 1 kaneelstokje
  • 400 gram tomatenpassata
  • 600 gram pompoen
  • 300 gram gare kikkererwten
  • 50 gram rozijnen
  • 4 bladeren snijbiet (of spinazie)
  • boter en/of olie om in te bakken
  • zout, peper 

1. Snijd de ui klein. Gebruik een hapjespan of een stoofpan die eventueel ook in oven kan. Bak de kip aan in wat boter en/of olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Zodra de kip rondom bruin is kan deze uit de pan. Bak de uien in het bakvet van de kip.

2. Voeg na een paar minuten fijngesneden knoflook, tomatenpuree, komijn, harissa en kaneel toe.  Laat dit ongeveer een minuut meebakken. Doe dan de passata erbij en breng dit aan de kook. Zodra het kookt kan de kip erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de kip ongeveer 2 uren op heel laag vuur sudderen. Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het vlees laten garen in de oven (2 uren op 120°C). 

3. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en de snijbiet in reepjes. Laat de pompoen het laatste uur meestoven met de kip. Laat de kikkererwten, de snijbiet (of spinazie) en de rozijnen de laatste 10 minuten meestoven. Voeg, indien de saus te dik is, nog wat heet water of bouillon toe.

Lekker met couscous!

Stoofpot: Kip met pompoen en kikkererwten in tomatensaus

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety