Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Cake met kwark en citroen

Joyce & Tom | maandag, januari 04, 2016 | ||||
Creatief zijn met bakken is nog wel eens lastig omdat het, anders dan met koken, met bakken meestal vrij precies komt. Wat je natuurlijk wel kan doen is een veelgemaakt recept zodanig aanpassen, dat het eindproduct iets heel anders wordt. 
Dat hebben wij gedaan met het recept voor moelleux au chocolat. De chocolade is vervangen door kwark met citroenrasp. De cake is lekker fris geworden met een lekkere zachte structuur, te vergelijken met de moelleux au chocolat. Experiment geslaagd dus!
Cake met Citroen en kwark
Ingrediënten (voor een springvorm van ø20cm):
  • 175 gram kwark
  • 125 gram boter
  • rasp van 1 citroen
  • 4 eieren
  • 75 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel

1. Bekleed een springvorm van ø20cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 165°C.

2. Laat de boter in een steelpannetje, op laag vuur, smelten. Zet het vuur op tijd uit, nog voordat alles gesmolten is, en roer goed door. De klontjes die er nu nog in zitten zullen nog wel vloeibaar worden door de warmte van het mengsel. Zo voorkom je dat de boter te heet wordt.

3. Laat de boter iets afkoelen, totdat het weer iets dikker maar nog wel vloeibaar is, en klop dan de kwark erdoor. Voeg de rasp van 1 citroen hier aan toe.

4. Klop de eieren met de suiker op. Gebruik hiervoor een handmixer of een keukenmachine. Klop totdat het volume van de eieren is verdubbeld.

5. Meng met een spatel de bloem en het amandelmeel door het opgeklopte ei-suikermengsel. Meng vervolgens het boter-kwarkmengsel erdoor. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 45 minuten op 165°C.

Bestrooi de taart vlak voor het serveren met poedersuiker. Serveer eventueel met slagroom of vers fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety