Vegetarische linzenschotel met mosterd en boerenkool

Joyce & Tom | vrijdag, februari 12, 2016 | |||||
De afgelopen maanden deelden wij (bijna) elke vrijdag een recept voor een stoofpotje met jullie. Erg lekker natuurlijk, een stuk vlees gestoofd in een rijke saus, maar wij vonden het tijd worden voor een nieuwe uitdaging op vrijdag. Als tegenhanger van al dat vlees, 23 recepten maar liefst, gaan we de komende weken voor vegetarisch. Vegetarische vrijdag dus. 
Vandaag een makkelijke linzenschotel. Wij gebruikten gedroogde koraallinzen, deze zijn in zo'n 15 minuten gaar en contrasteren qua kleur mooi met de boerenkool. In plaats van de linzen te koken in water of bouillon bereiden we de linzen op dezelfde manier als risotto. Dat geeft meer smaak en een mooiere substantie. Het is iets meer werk maar wel veel lekkerder.
Vegetarische vrijdag: linzenschotel met mosterd en boerenkool

Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 200 gram linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels grove mosterd (meer of minder naar smaak)
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 gram grof gesneden boerenkool
  • 2 meiknolletjes (of 200 gram van een andere knol zoals koolraap of knolselderij)
  • peper, zout
  • boter om in te bakken

1. Verwarm de bouillon. Schil de knolletjes en snijd ze in blokjes.

2. Snijd de ui fijn en bak deze aan in wat boter. Gebruik een ruime pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een gietijzeren stoofpan). Voeg na een paar minuten fijngesneden knoflook, de blokjes meiknol en de mosterd toe en bak dit heel even mee. 

3. Voeg dan de linzen toe en roer goed door. Doe er een paar soeplepels warme bouillon bij en roer dit goed door. Laat dit zachtjes pruttelen en voeg zodra alle bouillon is opgenomen door de linzen, weer nieuwe bouillon toe. Herhaal dit totdat de linzen gaar zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.

4. Laat de linzen nog even op het vuur staan en meng de grof gesneden boerenkool door de linzen. Zodra de boerenkool begint te slinken kan het vuur uit. Breng de linzenschotel op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety