Rundvlees
Runderstoofpotje à la Provençale

Runderstoof met bier en mosterd
Mexicaanse chili met rundvlees
Kip
Kip met pompoen en kikkererwten in tomatensaus
Lamsvlees
Lamsvlees in tomatensaus met dadels, harissa en kaneel
Lamsbout uit de oven met Indiase saus
Indiase curry van lamsvlees, linzen, bloemkool en pompoen
Varkensvlees
Langzaam gegaard varkensvlees op z’n Vietnamees
Stoofpotje met varkensvlees, witte bonen en mosterd
Parelhoen
Parelhoen met bier, gedroogde pruimen en spek
- zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is
- dep het vlees droog voor het bakken
- bak het vlees aan in een pan met dikke bodem, laat de pan goed heet worden voordat je er iets in doet
- bak niet te veel vlees tegelijk, beter in twee fases bakken dan een overvolle pan
- gebruik een goede stoofpan met dikke bodem
- laat het stoofpotje niet koken
- stoof met deksel op de pan
- stoof, indien mogelijk, in de oven bij een temperatuur van 100-120°C
- voeg niet meer vocht toe dan nodig, als het vlees net niet onder staat is het voldoende
- maak het stoofpotje een dag van te voren klaar, tijdens het afkoelen neemt het vlees vocht op en zal dus weer sappiger worden. Je kunt eventueel nog wat vocht (bouillon oid) toevoegen voor meer saus.
- als je het stoofpotje de volgende dag gaat opwarmen haal de stukken vlees er dan even uit. Breng de saus aan de kook, verwarm het vlees in de saus en laat het niet meer koken.
————————————————-
Vandaag gemaakt! Het was heerlijk.