Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Frambozenkwarktaart

Joyce & Tom | dinsdag, maart 01, 2016 | |||||||
In deze tijd van het jaar ruimen wij onze vriezer op. Dat wil zeggen, we proberen alles op te maken wat er nog in zit. Overschotten uit de moestuin verdwijnen er vaak in. Zo ook frambozen. Bij de laatste vriezer inspectie vonden we nog 4 kilo, oeps. Een goede reden om een lekker taartje te maken.
Deze taart moet minimaal 6 uren in de koelkast opstijven, het is dus slim om een dag voordat je de taart wilt eten de keuken in te duiken.

Ingrediënten (voor een springvorm van ⌀26cm)
Bodem
  • 180 gram bloem
  • 100 gram boter (zacht, op kamertemperatuur)
  • 90 gram suiker
  • 7 gram bakpoeder
  • 1 ei
Frambozenkwark
  • 300 gram frambozen
  • 50 gram suiker (meer of minder naar eigen smaak!)
  • 300 gram kwark
  • 200 ml slagroom
  • 8 gram poedergelatine
  • water

1. Week de gelatine minimaal 10 minuten in en beetje koud water.

2. Begin dan met het deeg. Meng de boter met de overige ingrediënten voor het deeg (gaat makkelijk met een vork).

3. Kneed nog heel even met de handen door tot er een mooi zacht deeg is ontstaan. Druk het deeg plat (zo koelt het sneller), en laat het  minimaal een half uur in de koelkast staan. 

4. Verwarm de oven voor op 180°C.  Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Kneed het deeg nog heel even soepel en rol het daarna uit zodat het in de taartbodem past. Doe het deeg in de vorm en bak de bodem ongeveer 20 minuten op 180°C. Laat de bodem na het bakken goed afkoelen voor dat de vulling er in gaat.

5. Pureer de frambozen met een staafmixer of de keukenmachine. Voeg suiker toe aan het fruit en verwarm het mengsel zover dat het net niet kookt en zet dan het vuur uit. Voeg de geweekte gelatine toe en roer goed door zodat de gelatine oplost, laat dit mengsel een beetje afkoelen en klop het dan met een garde door de kwark.

6. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het kwarkmengsel. Giet het mengsel op de afgekoelde bodem in de springvorm. Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 6 uren opstijven. Langer is nog beter.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl