Salade met couscous en garnalen

Joyce & Tom | dinsdag, september 06, 2016 | |||||||
De meeste toeristen zijn weer naar huis, de bramen zijn rijp, het is weer eerder donker 's avonds en door de droogte verkleuren de bomen van fris groen naar bruin. De zomer is weer voorbij. Wij hebben weer veel gasten mogen ontvangen en daarnaast ook veel op locatie gekookt. Redelijk hectisch, maar erg leuk om te doen. Zo hebben we onder andere ons eerste lam van het spit geserveerd, twee keer een week lang vegetarisch gekookt en een amuse buffet gemaakt. 
Genoeg recepten met jullie te delen dus de komende tijd. We beginnen met een couscous salade. Deze serveerden we in glaasjes als onderdeel van een amuse buffet. Ook lekker als voorgerecht natuurlijk. 

Amuse glaasjes met couscoussalade en garnalen

Ingrediënten (voor 10 glaasjes)
  • 200 gram couscous
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 wortel
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • rasp van een halve citroen of limoen
  • 100 gram garnalen
  • zout, peper
  • limoen of citroen als garnering
  • bloemetjes van de borage

1. Weeg de couscous af en meng er een eetlepel olijfolie door. Laat dit even staan. Hierdoor krijg lekkere losse couscous. Breng de bouillon vast aan de kook.

2. Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Gaar de wortel in de bouillon. Schep de wortel er weer uit en bewaar de bouillon voor de couscous.

3. Giet ongeveer een kwart van de bouillon over de couscous, roer goed door met een vork. Voeg weer een kwart toe zodra alles goed opgenomen is. Herhaal dit tot de bouillon op is. Laat de couscous afkoelen en roer ondertussen steeds goed door met een vork. 

4. Meng de stukjes wortel, de gehakte peterselie, de citroen-, of limoenrasp en de garnalen door de couscous. Breng de salade op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over de glaasjes en garneer met bloemetjes en schijfjes citroen of limoen.

Amuse buffet

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety