Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Kwarkbolletjes met noten en fruit

Joyce & Tom | zondag, november 27, 2016 | |||||||
De herfst- en wintermaanden zijn voor ons rustige periodes. Bijkomen van het drukke zomerseizoen en natuurlijk ook weer voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dat betekend onder andere veel (nieuwe) recepten uittesten, één van de leukste onderdelen van ons vak. 
De afgelopen week gingen we aan de slag met brood, kwarkbolletjes om precies te zijn. Water en/of melk in het deeg zijn in dit recept vervangen door kwark. Daardoor smaken ze net even anders. Door gedroogd fruit (abrikoos, vijg en rozijn) en noten toe te voegen heb je een compleet broodje. Boter er op en smullen maar.
kwarkbolletjes met noten en gedroogd fruit
Ingrediënten
  • 300 gram bloem voor witbrood
  • 25 gram boter
  • 200 gram kwark
  • 15 gram verse gist
  • 10 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 25 gram gehakte hazelnoten
  • 75 gram gedroogd fruit (fijngehakt)
  • boter voor het bestrijken

1. Meng alle ingrediënten behalve de noten en het fruit. Let er goed op dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist! Meng dit goed door met bijvoorbeeld een pollepel totdat er een deeg ontstaat. Kneed het deeg dan nog ongeveer 10 minuten in een standmixer totdat het deeg soepel en elastisch is.

2. Laat het deeg in een afgedekte kom rijzen totdat het volume is verdubbeld (minimaal een uur op kamertemperatuur). 

3. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooide werkbank. Druk het deeg met de hand plat tot een platte ovale vorm. Leg ongeveer de helft van het fruit en de noten in het midden van het deeg en vouw de rest van het deeg er omheen. Werk het fruit goed door het deeg. Druk het deeg weer plat en leg de andere helft van de noten en het fruit erop, vouw de rest van het deeg er omheen en werk de vulling goed door het deeg. 

4. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Vorm een bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het deeg af met huishoudfolie en daarover een doek, en laat het deeg nogmaals een uur op kamertemperatuur rijzen.

5. Bak de kwarkbolletjes 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Bestrijk de kwarkbolletjes ná het bakken met roomboter.


 Heb jij één van onze recepten gemaakt? 
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. 
Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter. 
Gebruik op social media hiervoor #koksinfrankrijk


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl