Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Appeltaart met noten en rozijnen

Joyce & Tom | donderdag, maart 02, 2017 | |||||
Lekker, makkelijk en snel. Allemaal goede redenen om deze appeltaart te gaan maken. Wij kopen zelden koek of gebak in de supermarkt. Een enkele keer halen we een gebakje bij een goede bakker. We vinden het leuk om zelf te bakken, en als je eenmaal de smaak te pakken hebt van je eigen baksels, dan wil je ook niet meer anders. Zeker als de recepten zo makkelijk te maken zijn als deze.
Recept voor makkelijke appeltaart met noten en rozijnen.

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 170 gram (zachte) boter
  • 85 gram bruine basterdsuiker
  • 6 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • 4 appels
  • 2 eetlepels noten (bijvoorbeeld walnoten en hazelnoten)
  • 2 eetlepels rozijnen


1. Meng alle ingrediënten, behalve appels, noten en rozijnen, door elkaar. Kneed met de handen door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat. Maak een bol van het deeg en druk deze plat met de handen, zo zal het sneller koelen. Leg het deeg voor minimaal een half uur in de koelkast.
2. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het heel even door met de handen. Rol het deeg uit zodat het in de vorm past. Bekleed de bakvorm (bijvoorbeeld een vierkante brownievorm) met bakpapier en doe het deeg in de vorm. Zet het nog even een kwartier in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Snijd ondertussen de appels in stukjes.
4. Verdeel de appels, noten en rozijnen over de bodem. Je zou de appels nog kunnen bestrooien met een beetje suiker, mocht je van zoet houden. Bak de taart ongeveer 40-45 minuten op 180°C.
 

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


2 opmerkingen:

  1. Oeh ik ga deze ook proberen! Ik denk dat ik de helft van het suiker door honing ga vervangen.

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety