Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Brownies met amandelmeel, hazelnoten en rozijnen

Joyce & Tom | dinsdag, maart 28, 2017 | |||||
De lekkerste glutenvrije brownies met amandelmeel, hazelnoten en rozijnen.
Dit is echt de lekkerste brownie ooit! We hadden zin om een luxere versie van de gewone brownie te maken en dus vervingen we de bloem door amandelmeel en kreeg de brownie en topping van grof gehakte noten en rozijnen. En als extra garnering gebruikten we witte chocolade. Verslavend lekker. Mooi om te zien en ook nog eens glutenvrij.

Ingrediënten
  • 150 gram boter
  • 175 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 125 gram suiker
  • 90 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels grof gehakte noten 
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 4 blokjes witte chocolade + 1 eetlepel water (optioneel)

Bereiding 
1. Bekleed een brownievorm (ongeveer 20x20cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C.

2. Snijd de boter in blokken en doe deze in een steelpannetje. Breek de chocolade in blokjes en leg deze op de boter in het pannetje en laat dit op heel laag vuur smelten. Het vuur kan alvast uit als er nog klonten chocolade en boter zichtbaar zijn. Het smelten gaat gewoon door en zo voorkom je dat het aanbrand. Laat het chocolade/boter-mengsel afkoelen.

3. Klop de suiker en de eieren door elkaar. Klop het afgekoelde chocolade/boter-mengsel door het ei/suiker-mengsel. Werk met een spatel het amandelmeel erdoor. Doe het beslag in de vorm en strooi de gehakte noten en rozijnen erover. Bak de brownie 35min op 175°C.
4. Smelt de witte chocolade. Dit gaat het makkelijkst in de magnetron. Doe de chocolade samen met het water in een glaasje en verwarm dit 10 seconden in de magnetron. Roer daarna goed door. Als de chocolade na 10 seconden nog niet goed gesmolten is, verwarm het dan nog een keer een aantal seconden in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade in een mooi patroon over de brownie.
De lekkerste glutenvrije brownies met amandelmeel, hazelnoten en rozijnen.


 Heb jij één van onze recepten gemaakt? 
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. 
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter. 



2 opmerkingen:

  1. Ah, dit ziet er echt zo goed uit. Wij gaan dit absoluut een keer maken. Hopelijk ziet het er dan net zo uit als op deze blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl