Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Franse gehaktschotel: Hachis Parmentier

Joyce & Tom | maandag, oktober 09, 2017 | ||||
Typisch Franse gerechten? Nou, dat zijn er nog al wat. In de guide culinair van Escoffier -grondlegger van de moderne Franse keuken- staan maar liefst 5000 recepten. Elke week maken wij één van die typisch Franse gerechten en delen het recept hier.  
Hachis parmentier is een eenvoudige gehaktschotel met aardappelpuree. Niet heel erg moeilijk om te maken, wel erg smaakvol. Van te voren klaar te maken, dus erg handig wanneer je gasten hebt. Wij aten er nog wat groente bij.
Franse gehaktschotel: hachis parmentier

Ingrediënten (voor 2-3 porties)
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • melk
  • boter
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui (middelgroot)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte kaas (bv emmentaler)

1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een pan met koud water (zoveel water dat ze net onder staan). Breng de aardappelen aan de kook. Voeg een beetje zout toe zodra ze koken en laat ze dan zachtjes koken totdat ze goed gaar zijn.
2. Snijd ondertussen de ui fijn en bak deze aan in wat boter. Voeg zodra de uien glazig zijn het gehakt toe. Bak het gehakt gaar op half hoog vuur. Laat daarna nog vijf minuten sudderen samen met een fijngehakt teentje knoflook. Voeg ondertussen zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak. Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met het gehakt.
3. Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn. Zet ze nog even terug op een laag vuur om het resterende vocht te laten verdampen. Voeg een flinke scheut melk toe en laat dit even warm worden. Stamp de aardappelen fijn en voeg indien nodig nog wat melk toe en stamp dan nog eens. Klop daarna de puree goed door, het liefst met een pollepel met een gat erin, zodat je de puree lekker luchtig klopt. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop er ook een klont boter door.
4. Verdeel de puree over het gehakt en strooi de kaas erover. Zet de schotel even onder de grill voor een krokant korstje.



Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl