Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Gado gado met zelfgemaakte pindasaus

Joyce & Tom | woensdag, november 08, 2017 | |||||
Gado gado is een gerecht uit de Indische keuken. Geblancheerde groente met pindasaus, gekookt ei, kroepoek, witte rijst en gefruite uitjes. Heel simpel eigenlijk, en erg smaakvol. Je kunt het als maaltijd serveren of als onderdeel van een rijsttafel. 
Als groente kies je gewoon wat je lekker vindt. Met zomergroente is het een vrij licht gerecht, met wat zwaardere groente zoals kolen kan het aardig vullend zijn. De pindasaus maken we uiteraard zelf. Hiermee kun kun je ook variëren. Hou je niet van pittig? Dan voeg je minder peper toe. Heb je niet alle specerijen in huis? Geen probleem, dan doe je iets meer van de andere.
Gado gado - een Indisch groentegerecht met pindasaus
Gado gado
Ingrediënten  (4 porties)
  • 4 gekookte eieren
  • 800 gram geblancheerde groente (bijvoorbeeld bloemkool, wortel, spruitjes, savooiekool, taugé)
  • blokjes aardappel of tofu (optioneel)
  • gefruite uitjes
  • kroepoek
  • witte rijst

Pindasaus
Ingrediënten  (4 porties)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • olie om in te bakken
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander
  • 2 theelepels sereh
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepels laos
  • ¼ theelepel trassi
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 350 ml water
  • 1 eetlepel azijn
  • 30 gram santen
  • goela djawa naar smaak
  • zout en peper naar smaak
  • 75 gram pinda's + 1 theelepel olie

1. Snipper de ui fijn en snijd de peper en knoflook in stukjes. Bak dit , op laag vuur, aan in wat olie. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken totdat de uien gaar en iets bruin zijn.
2. Maal ondertussen met behulp van een staafmixer, keukenmachine of vijzel de pinda's fijn. Doe een theelepel olie bij de pinda's. Maal net zo lang totdat er een op pindakaas-achtige massa ontstaat.
3. Voeg alle specerijen en de trassi toe aan het uienmengsel in de pan. Let op met de trassi, te veel is niet lekker! Roer goed door en doe dan de ketap, water, azijn, santen en goela djawa erbij. Breng de saus langzaam aan de kook. Roer goed door totdat de santen en goela djawa opgelost zijn.
4. Nu kunnen de gemalen pinda's erbij. Het beste meng je deze door de saus met een staafmixer. Zo voorkom je dat de saus schift en tegelijkertijd wordt de saus mooi glad gepureerd. Ga net zo lang door totdat de saus een goede dikte heeft. Indien de saus te dik is kun je nog water water toevoegen.
5. Breng de saus op smaak met zout en peper.

-------------------------------------------------

De data voor de kookvakanties in 2018 zijn bekend!
Wil je meer info, kijk dan hier.

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.




2 opmerkingen:

  1. Mmm, lekker. Waar halen jullie in Frankrijk de Indische kruiden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De laos, sereh, trassi, goela djawa en ketjap halen we in Nederland. Komijn en koriander is hier gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl