Langzaam gegaarde rollade met Oosterse specerijen

Langzaam gegaarde varkensrollade met Oosterse specerijen

Langzaam gegaarde rollade kun prima in een stoofpan, in de oven of in een slowcooker maken. Wij kochten een opgerold stuk varkensschouder met een netje eromheen, een rollade zonder kruiden. Ideaal om lekker langzaam te stoven.

Ingrediënten (voor 6 porties)

  • 1 kg varkensrollade (ongekruid)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 theelepel szehuan peper
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • een half blokje goela djawa
  • klein scheutje vissaus
  • klein scheutje rijstwijnazijn
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • water (of bouillon)
  • peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui, knoflook en gember fijn.
  2. Bak het vlees aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met peper. Haal het vlees uit de pan zodra het aan alle kanten bruin gebakken is. Bak de ui, gember aan in het bakvet van het vlees. Laat dit een paar minuten op halfhoog vuur bakken.
  3. Voeg dan alle specerijen en de knoflook toe. Laat dit een minuutje meebakken. Voeg dan de rijstwijnazijn, vissaus, ketjap en goela djawa toe. Wees voorzichtig met de vissaus, deze is vrij zout. Je kunt beter later nog wat toevoegen mocht het gerecht nog wat nodig hebben. Doe er nog een kopje water of bouillon bij en breng de saus aan de kook in een (ovenbestendige) stoofpan.
  4. Doe vervolgens het vlees weer terug in de pan. Het vlees moet ongeveer voor de helft onder staan in de saus, als dit niet zo is kun je nog een beetje heet water toevoegen. Breng de saus weer aan de kook en laat het ongeveer 3 uren, op laag vuur, zachtjes stoven. Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het vlees laten garen in de oven (3 uren op 120°C).
  5. Zodra het vlees gaar is kun je de saus verdikken. Haal het vlees uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Laat heel even doorkoken, proef de saus, en voeg eventueel nog wat zout (of vissaus) en peper toe. Laat de rollade iets afkoelen, zodat deze beter te snijden is. Haal het netje eraf en snijd rollade in plakken. Warm het vlees weer op in de hete saus.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze langzaam gegaarde rollade gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
 

 

Langzaam gegaarde rollade met Oosterse specerijen

Geef een reactie