Pittige kip ketjap

Koks in Frankrijk | dinsdag, maart 13, 2018 | ||||
Makkelijk en snel te maken en erg smakelijk. Ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken. Denk er wel om dat kipfilet heel snel gaar is, zeker als het in kleine stukjes is gesneden. Gaar je de filets te lang door, dan worden ze droog en dat is zonde.
Wil je het pittiger? Voeg dan gewoon een extra pepertje toe. Voor minder pit verwijder je de zaadjes uit de peper.
Snel, makkelijk en lekker: pittige kip met ketjap

Ingrediënten (voor 2-3 porties)

  • 2 kipfilets
  • olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 100 ml hete kippenbouillon
  • zout en peper 

1. Snijd de ui, peper en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in reepjes of in blokjes.

2. Bak de kipfilets aan in wat olie. Bestrooi de kip tijdens het bakken met zout en peper. Voeg de ui en rode peper toe en laat deze een paar minuten meebakken op halfhoog vuur. Roer steeds goed door. Bak daarna de knoflook nog heel even mee.
3. Zet het vuur laag en voeg de komijn, laos en ketjap toe. Roer goed door en doe dan de hete kippenbouillon erbij. Breng dit zachtjes aan de kook en laat het heel even, zachtjes sudderen.
Serveer de kip met rijst en groente.
 
-------------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten