Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Geroosterde bloemkool met kip en za'atar

Joyce & Tom | zaterdag, oktober 27, 2018 | ||||
Het stond al een poosje ongebruikt in de kast, een potje za'atar. Ooit eens gekocht, en nu eindelijk eens iets mee gedaan. Za'atar is een Arabisch kruidenmengsel van sumak, sesamzaad en wilde oregano. Sumak is het poeder van gedroogde en gemalen rode besjes, en wordt ook wel zuurkruid genoemd.
Wij gebruikten de za'atar in een schotel met kip en bloemkool, en dat was een geslaagde combinatie. Je kun ook prima couscous erbij serveren en de aardappelen weglaten. Erbij aten we een simpel yoghurtsausje met citroen en knoflook.
Geroosterde bloemkool met za'atar, dadels en kip
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 4 kipfilets
  • 800 gram bloemkool
  • 800 gram aardappelen 
  • 15 dadels
  • 4 theelepels za'atar
  • zout en peper
  • olie en/of boter om in te bakken
Voor de saus:
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 of 2 teentjes knoflook (geperst)
  • rasp van een halve citroen
  • zout en peper

1. Schil of schraap de aardappelen en kook deze in water met wat zout gaaar. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ook deze in water met wat zout beetgaar. Giet de aardappel en de bloemkool af zodra de gaar zijn. 
2. Snijd ondertussen de kipfilets in 3 gelijke stukken. Bak de kipfilet net gaar in wat boter en/of olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Zet het vuur uit en bestrooi de kip met za'atar, goed doorscheppen zodat de kip rondom bedekt is met de specerijen.
3. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Maak het sausje door de knoflook, yoghurt, citroenrasp, zout en peper te mengen.
4. Verwarm de oven voor op grillstand. Meng de aardappelen, bloemkool, dadels en de kip inclusief het bakvet goed door elkaar. Doe het mengsel in een ovenschaal en zet deze ongeveer 5-10 minuten onder de gril voor een bruin kleurtje. Let op, dit kan heel snel gaan.
---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl