Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Bietensalade met geitenkaas en linzen

Joyce & Tom | maandag, december 03, 2018 | ||||
Deze bietensalade is ideaal voorgerecht voor een wat luxer etentje, bijvoorbeeld voor bij het voorgerecht. Het is lekker, ziet er mooi uit én je kunt alles van te voren voorbereiden, vlak voor het serveren hoef je alleen nog maar de borden op te maken.  Zorg er wel voor dat je de ingrediënten ruim voor het serveren uit de koelkast haalt, zodat je je gasten geen ijskoude salade voorschotelt.
Makkelijk vegetarisch voorgerecht met rode biet voor bijvoorbeeld bij het kerst diner.

Ingrediënten (voor 2 porties)
  • 200 gram rode biet (gekookt)
  • 50 gram linzen (gekookt)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 75 gram verse geitenkaas
  • 1 eetlepel gehakte walnoten
  • gedroogde appelschijfjes
  • eetbare bloemen
voor de dressing:
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje azijn
  • scheutje (noten)olie 

1. Snijd de gekookte bieten in hele dunne plakken.
2. Maak een dressing van honing, azijn en olie. 
3. Roer de crème fraîche door de linzen.
4. Leg de plakken biet in de vorm van een bloem, op een bord. Giet er een beetje dressing over. Verkruimel de geitenkaas erover. Leg een eetlepel linzen met crème fraîche op de bieten. Garneer met walnoten, appelschijfjes en eetbare bloemen.
---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl