Indiase yoghurt kip

Koks in Frankrijk | donderdag, juli 25, 2019 | |||
Onlangs gingen we weer eens eten bij een Indiaas restaurant. Alleen die geur al als je er langs loopt doet je, waarschijnlijk onbewust, besluiten dat je daar gaat eten later die avond. En als je dan daarna thuis eens Indiaas wilt gaan koken, blijkt dat toch weer ingewikkelder dan gedacht. Naan, Indiaas brood, smaakt toch lang zo lekker niet uit een gewone oven. En voor de kip tandoori geeft de tandoor, Indiase oven, toch het beste resultaat. Maar als je de, in de Indiase keuken, veelgebruikte specerijen zoals kardemom, fenegriek en komijn in huis hebt, kun je prima een gerecht maken die je keuken laat ruiken als een Indiaas eethuisje.
Dit recept is geïnspireerd op de Indiase keuken. De kip is gemarineerd in yoghurt, citroensap, gembersiroop en kurkuma, vervolgens gebakken en daarna geserveerd in een kruidige tomatensaus.
Indiase yoghurt kip; makkelijk recept gebaseerd op Tikka Masala
Ingrediënten (voor 4 porties)
voor de marinade:
  • 400-500gram kippendijfilet
  • 50 gram yoghurt
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • sap van een kwart citroen
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • zout
voor de saus:
  • 2 rode uien
  • 3 rode pepers
  • 2 centimeter verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 kardemompeulen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels mosterzaad
  • 2 theelepels fenegriek
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 6 tomaten
  • olie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

1. Snij de kippendijfilets in drieën. Doe de yoghurt, kurkuma, citroensap, gembersiroop en zout bij de kip. Meng dit goed door en laat dit ongeveer een uur marineren. Doe dan de specerijen en de knoflook erbij. Meng goed door en laat dit heel even bakken
2.  Begin ondertussen met de saus. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Snijd de gember, de rode peper en knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Bak de ui, gember en rode peper aan in wat olie. Laat dit een aantal minuten op halfhoog vuur bakken, totdat de uien goed gaar en licht bruin gekleurd zijn. Voeg dan de specerijen en de knoflook toe en bak dit heel even mee. Doe de tomatenpuree en de tomaten erbij. Roer goed door,  breng dit aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de saus uit en laat even staan.
3. Bak de kip aan in wat olie. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Bak de kip totdat die mooi bruin en net gaar is, leg de kip dan in de hete saus. Doe het deksel op de pan en laat de kip nog tien minuten zo staan, van het vuur af.
Serveer de kip met rijst, komkommersalade en naan.
 

---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten