Ingrediënten voor 12 muffins
- 140 g suiker
- 1 ei
- 125 g boter (zacht)
- 10 g speculaaskruiden
- 50 g gehakte, geroosterde amandelen
- 300 gram kwark
- 250 g bloem
- 6 g bakpoeder
- snufje zout
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinvorm met papieren cakevormpjes.
2. Klop de suiker met het ei schuimig, doe dit met de mixer of de garde en ga zolang door tot het mengsel schuimig en wit is. De beslagkom even in een bak met warm water ± 40°C, versnelt het proces.
3. Klop de zachte roomboter door het ei/suiker-mengsel.
4. Meng de kwark en amandelen door het boter/ei/suiker-mengsel,voeg hier de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout aan toe en meng tot er geen bloem meer zichtbaar is. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
5. Bak ongeveer 20-25 minuten op 180°C