Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Pittige lasagne

Pittige lasagne met salami en paprika


Lasagne behoort toch wel tot één van onze favoriete gerechten. Je kunt variëren met ingrediënten, van standaard bolognese tot zalm & spinazie of - zoals dit recept - pittige lasagne. Ook is het een ideaal gerecht om voor te bereiden, krijg je gasten dan hoef je het alleen nog maar in de oven te zetten!
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 15 lasagnevellen
  • 16 plakken salami
  • 1 paprika
  • olie
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 teenje knoflook
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 laurier blad
  • 1 glas rode wijn
  • 2 eetlepel bloem
  • 30 gram boter
  • 250 ml melk
  • 1 bolletje mozzarella
  • nootmuskaat
  • zout, peper
Bereiding
Tomatensaus
1. Snijd de ui en rode peper fijn en bak deze aan - in een grote pan - in wat olie, voeg na 2 minuten de fijn gesneden knoflook, de tomatenpuree, de laurier en de wijn toe. Laat dit inkoken tot er bijna geen vocht meer over is, blijf wel voortdurend doorroeren. Voeg daarna de tomatenblokjes, de paprika - in reepjes -, zout en peper naar smaak toe en laat dit een paar minuten doorkoken.
Béchamelsaus
1. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe, roer het goed door en laat het ongeveer 1 minuut zachtjes bakken - niet bruin laten worden. 
2. Haal het mengsel (de roux) van het vuur voeg dan een kwart van de koude melk toe en roer goed door met een garde. Zet het weer terug op laag vuur en wacht tot te saus begint te binden. Voeg dan de rest van de melk toe, roer goed door totdat er een gladde saus ontstaat, en breng de saus langzaam aan de kook, laat het 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 180°C en stel de lasagne samen. Begin met een laagje tomatensaus, daarna een laagje lasagnevellen en dan de salami. Herhaal dit een paar keer en eindig met de bechamelsaus en plakjes mozzarella. Bak de lasagne in 20-30 minuten gaar en goudbruin.

1 opmerking:

Topblogs met recepten
mytaste.nl