Schuimtaartje met aardbeien en slagroom

Dessert- Franse meringue met aardbeien en slagroom
Heerlijke zomerse gebakjes, deze aardbeien schuimtaartjes. Heel eenvoudig te maken  en ze zien er ook nog eens super feestelijk uit. Met het fruit kun je uiteraard eindeloos varieren. Ook lekker als dessert bijvoorbeeld bij de lunch in de zon op het terras.
Ingrediënten (voor 4 gebakjes)
  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • citroensap
  • 250 gram aardbeien
  • 200 ml slagroom + 40 gram suiker
Bereidingswijze
  1. Klop de eiwitten stijf in een rvs kom. Zorg er voor dat de kom en de gardes vetvrij zijn. Doe dit door de kom en gardes goed af te wassen en daarna in te wrijven met een beetje azijn en zout. Voeg, zodra het eiwit stijf begint te worden, geleidelijk de suiker toe. Blijf ondertussen kloppen. Het eiwit is stijf genoeg als het begint te glanzen.
  2. Verwarm de oven voor op 75°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe het eiwit in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit het eiwitschuim op de bakplaat. Spuit het eiwit in de vorm van een nestje zodat het later gevuld kan worden.
  3. Bak het eiwitschuim ongeveer anderhalf tot twee uren met de ovendeur op een kier. Steek hiervoor bijvoorbeeld een dunne pollepel tussen de deur en de oven. Laat de schuimpjes na de baktijd afkoelen in de oven met de deur op een kier.
  4. Klop voor het vullen van de schuimpjes de slagroom met wat suiker. Vul de schuimpjes met aardbeien en slagroom.
——————————————–
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze aardbeien schuimtaartjes gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Dessert- Franse meringue met aardbeien en slagroom

Geef een reactie