Zelf maken: chocolade-hazelnootkoekjes

 
Zelf koekjes bakken met chocolade en hazelnoot
 

Sinds we het perfecte recept voor koekjes hebben ontdekt, kopen we ze eigenlijk nooit meer in de supermarkt. Je kunt eindeloos variëren in smaak en in grootte en het kost weinig tijd om ze te maken. En, ook niet geheel onbelangrijk, ze kunnen niet mislukken. Nou ja, tenzij je ze laat aanbranden natuurlijk.

Ingrediënten (voor ongeveer 20 medium koekjes of 10 hele grote)

  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 120 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 100 gram pure chocolade & hazelnoten of witte chocolade & cranberry
Laat de boter op kamertemperatuur heel zacht (bijna vloeibaar) worden. Ben je vergeten de boter uit de koelkast te halen? Laat dan de boter zacht worden in de magnetron.
Meng (gaat makkelijk met een vork) het losgeklopte ei met de suiker en het bakpoeder. Voeg dan de boter, chocolade, hazelnoten en het zout en de bloem toe, goed mengen totdat er geen bloem meer zichtbaar is.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verdeel het deeg in 20 koekjes. Dat hoeft niet heel netjes, zie één van de onderstaande foto’s. Bak de koekjes, met één bakplaat tegelijk, 15 minuten op 180°C. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
 
 
 
 
 
 
 

Geef een reactie