Koolraap met tijm en spekjes

Koolraap uit de moestuin met tijm en spekjes

We zijn zo langzamerhand ‘ervaren’ moestuiniers aan het worden. Kan dat na 4 seizoenen? De opbrengst wordt namelijk steeds groter én mooier. Deze week hebben we onze eerste koolraap geoogst. Het is jammer dat deze groente nog steeds als vergeten groente geldt, want deze knol is zeer smaakvol en veelzijdig te gebruiken. Deze eerste koolraap werd gesmoord met wat roomboter, tijm, spekjes en nootmuskaat.

Ingrediënten (voor 2-4 porties)

  • 1 koolraap
  • 100 gram spekjes
  • klont roomboter
  • 2 takjes tijm
  • nootmuskaat
  • zout naar smaak
  1. Schil de koolraap en snijd hem in lange repen. Doe de koolraap in de pan met een laagje water (1 cm), een klont roomboter, tijm en wat zout. Breng aan de kook en laat rustig koken totdat de koolraap beetgaar is. Bak ondertussen de spekjes.
  2. Giet de koolraap af en verwijder de takjes van de tijm. Verdeel de spekjes over de koolraap en rasp er wat nootmuskaat overheen. Voeg eventueel nog een beetje roomboter toe.

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Klik dan op de link kookvakantie in Frankrijk voor meer info.

Heb jij deze varkensfilet met honing en knoflook gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Koolraap met tijm en spekjes

2 reacties

  1. Leuk om te lezen! Eet smakelijk alvast.

  2. Ooit dit recept gemaakt, echt super lekker! vanavond ga ik het weer klaar maken.

Geef een reactie