Pompoen met kikkererwten, rode ui en hazelnoten

Salade met pompoen, kikkererwten, rode ui en hazelnoten
Een van de groentes die we elk jaar in de moestuin hebben is pompoen. De plant heeft weinig aandacht nodig (wel veel ruimte!), hij groeit rustig door tijdens de zomer om vervolgens in het najaar mooi oranje pompoenen te geven. Dit jaar hadden we vijf planten. Ja, inderdaad een beetje veel. Nu zitten we dus met 30 flespompoenen. Dus vanaf nu elke week pompoen op het menu.
Deze week maakten we een groenteschotel met pompoen en kikkererwten. We gebruikten een hele pompoen en konden er dus meerdere keren van eten.
 

Ingrediënten (voor 5-6 porties)

  • 1 flespompoen (ongeveer 1-1,5kg)
  • 400 gram kikkererwten (gaar)
  • 1 rode ui
  • 100 gram geroosterde hazelnoten
  • 2 eetlepels gehakte groene kruiden (peterselie, koriander, dragon)
  • flinke scheut hazelnootolie
  • peper, zout
  • olie en boter om in te bakken

Bereiding

  1. Schil de pompoen en snijd in lange stukken van ongeveer 1 cm dikte. Bak de pompoen aan in olie met boter, breng op smaak met zout en peper, en laat de pompoen op laag vuur gaar worden.
  2. Bak in een andere pan de rode ui aan.  Doe de ui, kikkererwten, hazelnoten bij de pompoen en bak dit mee totdat alles goed warm is.
  3. Voeg vlak voor het serveren de hazelnootolie en de groene kruiden toe.
Salade met pompoen, kikkererwten, rode ui en hazelnoten
———————————————
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Pompoen met rode ui, hazelnoten en kikkererwten

Geef een reactie