Bloemkoolsoep met Parmezaanse kaas en nootmuskaat

 

 Bloemkoolsoep met nootmuskaat en Parmezaanse kaas
Van bloemkool houden wij altijd restjes over, die dingen zijn soms zo groot en die restjes zijn ideaal om bloemkoolsoep van te maken. Niet alleen bloemkoolrestjes trouwens, van bijna alle groente die dreigt te verleppen kun je nog een lekker soepje maken. Niet weggooien dus.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 400 ml bouillon
  • 250 gram bloemkool (roosjes en stronken)
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • nootmuskaat
  • peterselie
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • zout, peper

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg de gesneden bloemkool toe. Kook de bloemkool in 10 tot 15 minuten gaar. Pureer de gare bloemkool in de bouillon, houd eventueel wat roosjes achter voor de garnering. Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender.
  2. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Garneer de soep met olijfolie, peterselie en Parmezaanse kaas.
Bloemkoolsoep met nootmuskaat en Parmezaanse kaas
———————————————
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze bloemkoolsoep gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Snelle soep van bloemkool met Parmezaanse kaas, crème fraîche en olijfolie.

Geef een reactie