Voorgerecht kerstmenu ‘klassiek’: Huzarensalade

huisgemaakte huzarensalade in een glaasje

Door een eenvoudige huzarensalade op een andere manier te serveren ziet het er meteen een stuk luxer uit. En dus geschikt om te serveren tijdens het kerstdiner. Huzarensalade is een perfect voorgerecht voor als je met een gevarieerd gezelschap aan tafel gaat. Iedereen vind huzarensalade lekker, uiteraard hebben we het over de zelfgemaakt versie. Afgelopen weekend maakten we, tijdens een vroeg kerstdiner, deze salade voor 30 Fransen. De ‘salade à la hussarde’ viel erg in de smaak.

Ingrediënten (voor 6-8 porties)

  • 300 gram gaar (rund)vlees
  • 600 gram aardappelen (vastkokende)
  • 10 zoetzure augurken
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 2 appels
  • 150 gram doperwten
  • 150 gram wortel
  • 6 eetlepels mayonaise
  • zout, peper
  • 2 eieren
  • enkele blaadjes sla
  • peterselie

Bereiding huzarensalade

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes (± ½ cm). Kook de blokjes gaar in water met een beetje zout. Doe hetzelfde met de wortels.
  2. Snijd ondertussen het vlees, de augurken, de appel en de zilveruitjes in blokjes van ± ½ cm. Meng dit alvast door elkaar.
  3. Maak een dressing door mayonaise te mengen met enkele eetlepels van het vocht uit de pot augurken. Voeg hier nog wat extra zout en peper aan toe.
  4. Kook de eieren. Laat de eieren afkoelen en snijd ze in partjes of blokjes.
  5. Meng alles (behalve de eieren) door elkaar en garneer met ei, een blaadje sla en peterselie.
Huzarensalade zelf maken

Kerstmenu ‘klassiek’

4 gangen Kerstmenu klassiek

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Klik dan op de link kookvakantie in Frankrijk voor meer info.

Heb jij deze huzarensalade gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

 

Geef een reactie