Snelle soep van linzen en pompoen.
Vaak hebben we zelfgemaakte bouillon op voorraad in de vriezer. Kippenbouillon maken we in een grote hoeveelheid, meestal 4 liter, en dat vriezen we dan per liter in. En dat is dan weer erg handig om snel soep van te maken. Dit keer een pureesoep van linzen en pompoen.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 1 liter bouillon (kip- of groentebouillon)
- 100 gram linzen (rauw)
- 500 gram pompoen (zonder schil en in blokjes)
- 2 tomaten
- 2 theelepels kerriepoeder
- zout, peper
- 100 gram spekjes
- verse peterselie of koriander
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook. Doe zodra het kookt de linzen, tomaten en pompoen erbij. Laat zachtjes pruttelen tot de pompoen en linzen gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15-25 minuten.
- Voeg kerriepoeder toe en pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer met gebakken spekjes en fijngehakt verse peterselie of koriander.
————————————————-