Runderstoof met bier
We ontdekten nog een voorraadje bier in de kelder. En aangezien er bij ons in de winter bijna geen bier gedronken wordt, besloten we er mee te gaan koken. Ik denk dat we nog maar een aantal recepten met bier gaan verzinnen, want dit viel erg in de smaak. Deze stoofpot smaakte prima bij boerenkoolstamppot, maar zou ook goed passen bij hutspot, witlof of prei.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 600 gram runderstoofvlees (bv riblappen)
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 kruidnagels
- 3 theelepel koekkruiden
- 2 eetlepels grove mosterd
- 250 ml donker bier
- 1 eetlepel honing
- zout, peper
Bereiding
- Snijd de uien en het knoflookteentje fijn.
- Snijd het rundvlees in blokken. Bak het vlees aan in boter en olie. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Haal het vlees, zodra het rondom bruin is, uit de pan. Bak de uien aan in het bakvet van het vlees.
- Doe na een paar minuten knoflook en mosterd erbij. Laat dit heel even bakken (maximaal 1 minuut), voeg dan het bier, de koekkruiden en zout en peper naar smaak toe. Laat dit een beetje inkoken (ongeveer 2 minuten).
- Doe het vlees weer terug in de pan. Laat het vlees in de oven (één uur op 120°C daarna drie uren op 90°C) of in de slowcooker garen. Zodra het vlees gaar is kun je de honing toevoegen.
————————————————-