
Deze eetbare bloemen (primula’s en maartse viooltjes) zijn heerlijk door een salade, maar je kunt ze ook heel goed konfijten, zodat je ze wat langer kunt bewaren. Konfijten doe je door de bloemen te bedekken met een laagje eiwit en een laagje suiker en daarna te laten drogen. Heel eenvoudig. Pluk de bloemen bij zonnig weer. Dan zijn ze droog en staan ze mooi open. De gekonfijte bloemen staan heel mooi op een taart of bij een dessert.

Eetbare bloemen konfijten
Ingrediënten
- primula’s
- maartse viooltjes
- 1 eiwit
- 1 eetlepel water
- suiker
Bereiding
- Pluk de bloemen op een droge dag. Laat het steeltje er aan zitten zodat je het bloemetje makkelijk vast kan houden tijdens het bestrijken met eiwit . Zodra de bloemen gedroogd zijn knip je het steetje eraf. Pluk niet meer dan 50 stuks tegelijk, ze worden snel slap en dan kun je ze niet meer goed bestrijken.
- Klop het eiwit met een eetlepel water schuimig (zo ver dat het eiwit niet meer vloeibaar is).
- Bestrijk, met behulp van een fijn kwastje, de bloemen met eiwit. Haal de bloem daarna meteen door de suiker. Schud het overtollige suiker eraf. Leg de bloemen op de kop op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Droog de de bloemen ongeveer 2 uren in de oven op 50°C. Steek een houten pollepel tussen de ovendeur zodat de deur op een kier openblijft.
- Bewaar de bloemen tot gebruik in een goed afgesloten voorraadbakje.
Goede tip! had er zelf niet opgekomen. bedankt en succes met koken.