Spruitjessalade met walnoten en viooltjes

Spruitjessalade met eetbare bloemen

Spruitjessalade

De spruitenplanten moesten deze week plaatsmaken in de moestuin. We wisten dat er nog spruiten aan zaten, maar ruim 3 kg? Snel wat nieuwe recepten bedenken met spruiten en de rest blancheren en invriezen. We maakten als eerste een spruitjessalade. Met restjes kaas, walnoten, spekjes en één van de eerste eetbare voorjaarsbloemetjes, het maarts viooltje. Dit fijne paarse bloemetje zorgt niet alleen voor kleur op je bord, maar smaakt ook nog eens heel lekker.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 300 gram spruitjes
  • 50 gram kaas(naar keuze)
  • 50 gram spekjes
  • een handvol maartse viooltjes (eetbaar)
  • 50 gram walnoten
  • scheutje notenolie
  • zout, peper

Bereiding

  1. Snijd de spruitjes in reepjes en blancheer ze. Laat de spruitjes afkoelen en heel goed uitlekken.
  2. Bak de spekjes, laat ze afkoelen en snijd ze fijn. Snijd de kaas in blokjes en hak de walnoten.
  3. Meng alle ingrediënten en breng de salade op smaak met zout, peper en notenolie.
Spruitjessalade met eetbare bloemen

 ————————————————-

  Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Klik dan op de link kookvakantie in Frankrijk voor meer info.

Heb jij deze spruitjessalade gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Spruitjessalade met eetbare viooltjes

Geef een reactie