Ingrediënten(voor ongeveer 20 medium koekjes of 10 hele grote)
200 gram bloem
8 gram bakpoeder
120 gram boter
100 gram suiker
1 ei
snufje zout
100 gram gedroogde abrikozen
Bereiding
Laat de boter op kamertemperatuur heel zacht (bijna vloeibaar) worden. Ben je vergeten de boter uit de koelkast te halen? Laat dan de boter zacht worden in de magnetron.
Snijd de gedroogde abrikozen in kleine blokjes.
Meng (gaat makkelijk met een vork) het losgeklopte ei met de suiker en het bakpoeder. Voeg dan de boter, abrikozen en het zout en de bloem toe, goed mengen totdat er geen bloem meer zichtbaar is.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verdeel het deeg in 20 koekjes. Dat hoeft niet heel netjes. Bak de koekjes, met één bakplaat tegelijk, 15 minuten op 180°C. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
————————————————-
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen?
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je:
Cookiebeleid