Geroosterde koolraap met tijm en honing

Geroosterde koolraap met tijm en honing

Geroosterde koolraap

De moestuin staat, voor het eerst sinds 2011, helemaal vol met herfst- en wintergroenten. En bijna alles doet het goed. Naast de overvloed aan appels, peren, noten en paddenstoelen uit de natuur, nu dus ook een rijkelijke oogst uit eigen tuin. Voornamelijk kolen en knolgroenten. Stamppot ligt voor de hand en gaan we vaak maken. Verder gaan we ook een beetje experimenteren met andere bereidingswijzen. Afgelopen week hebben we een koolraap geoogst, de ene helft verdween in een stamppot en de andere helft ging de oven in.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 500 gram koolraap
  • klontje boter
  • nootmuskaat
  • takje tijm
  • 1 eetlepel honing
  • zout, peper

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in reepjes (formaat frites), en kook ze ongeveer een halve minuut in gezouten water.
  2. Laat de koolraap goed uitlekken en leg de reepjes op een bakplaat. Zet de oven op grillstand. Schuif de bakplaat in de oven. Laat de koolraap mooi bruin kleuren. In onze oven duurde dat slechts een paar minuten, dus let goed op.
  3. Haal de bakplaat uit de oven zodra de koolraap mooi van kleur is. Voeg dan de tijmblaadjes, honing en een klont boter toe. Meng dit goed door de koolraap, en zet het nog heel even in de hete oven zodat de boter en honing smelten.
  4. Strooi vlak voor het serveren nog wat nootmuskaat en eventueel peper en zout over de koolraap.
Geroosterde koolraap met tijm en honing

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze geroosterde koolraap gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
Geroosterde koolraap met honing en tijm

Geef een reactie