Afgelopen weekend werden er tartelettes gebakken bij Heel Holland bakt. Tartelettes zijn gewoon mini taartjes. Je kunt er eindeloos mee variëren en ze staan heel feestelijk als dessert. Wij maakten een deeg met chocolade en een vulling van hazelnoten frangipane. Normaal gesproken maak je frangipane met amandelen, maar wij hebben een nog een aardige voorraad hazelnoten op te maken.
Ingrediënten (voor 5 stuks)
voor het deeg
- 90 gram bloem
- 10 gram cacao
- 25 gram suiker
- 50 gram (zachte) boter
- 1 ei
voor de vulling (frangipane)
- 75 gram boter
- 65 gram suiker
- 50 gram fijngemalen hazelnoten
- 25 gram bloem
- 1 ei
- 3 gram bakpoeder
- 40 gram hele hazelnoten
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor het deeg door elkaar. Kneed met de handen door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat. Koel het deeg minimaal een half uur in de koelkast. Maak ondertussen de frangipane.
- Klop de boter luchtig. Doe de suiker en het ei erbij en klop dit door de boter. Spatel bloem, hazelnoten (fijngemalen en hele) en bakpoeder er door. Zet het beslag tot gebruik in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en kneed het heel even door met de handen. Rol het deeg uit zodat het in de vorm past. Doe het deeg in de vorm en zet het nog even een kwartier in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de frangipane over de taartjes en zet ze in de oven. Bak ze 20-25 minuten op 180°C.
————————————————-