Cake met walnoten en koffie

zelf cake bakken met walnoten en koffie
De laatste walnoten van de oogst van vorig jaar zijn verwerkt in deze cake met walnoten en koffie. Je hebt aardig wat werk van die walnoten. Rapen, drogen, kraken, pellen, roosteren én opeten, maar daardoor smaken ze wel een stuk lekkerder dan wanneer je ze gepeld en geroosterd koopt.
In de cake dus, deze walnoten, samen met koffie en bruine basterdsuiker een smakelijk trio.

Ingrediënten (voor een vierkante bakvorm van 24x24cm – brownievorm)

  • 170 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 170 bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 225 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • een half kopje hele sterke (oplos) koffie
  • 100 gram gehakte walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Klop met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker en de koffie erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn. Spatel de gezeefde bloem, bakpoeder en de walnoten door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.
  3. Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake in 35-40 minuten op 180°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.
  4. Laat de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze cake met walnoten en koffie gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
Cake met koffie en walnoten

Geef een reactie