Deze geroosterde groente maken we vaak wanneer er restjes groentes op moeten. In de koelkast lagen nog een paar wortelen, een stuk koolraap en meiknolletjes. Ideale groentes om in de oven te roosteren. De groentes garen in de oven bij een hogere temperatuur dan wanneer je ze gewoon in water zou koken, en krijgen daardoor een hele andere smaak.
Zorg er wel voor dat je groentes gebruikt die allemaal ongeveer dezelfde garingstijd nodig hebben. Je kunt de zachtere groentes natuurlijk ook halverwege de tijd toevoegen bij de rest.
Ingrediënten (voor 4-6 porties)
- 1,5 kg groentes naar keuze (op de foto: aardappel, wortel, koolraap, rode ui, meiraap)
- olijfolie
- peper, zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de groentes in grove stukken. Wij gebruikten onbespoten groentes uit eigen tuin en hebben er voor gekozen ze niet te schillen. Doe de groentes in een kom, meng er olijfolie, peper en zout door en verspreid ze over een bakplaat.
- Rooster de groentes ongeveer 45-60 minuten op 210°C.
———————————————
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze geroosterde groentes gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.