De laatste walnoten van de oogst van vorig jaar zijn verwerkt in deze cake. Je hebt aardig wat werk van die walnoten. Rapen, drogen, kraken, pellen, roosteren én opeten, maar daardoor smaken ze wel een stuk lekkerder dan wanneer je ze gepeld en geroosterd koopt.
In de cake dus, deze walnoten, samen met koffie en bruine basterdsuiker een smakelijk trio.
Ingrediënten (voor een vierkante bakvorm van 24x24cm - brownievorm)
- 170 gram boter (op kamertemperatuur)
- 170 bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 225 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- een half kopje hele sterke (oplos) koffie
- 100 gram gehakte walnoten
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier
2. Klop
met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker en de koffie
erdoor. Voeg 2 eieren toe, en klop net zo lang totdat er
een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan het andere ei toe en
klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd
zijn. Spatel de gezeefde bloem, bakpoeder en de walnoten door het beslag. Doe dit ook zo
kort mogelijk, tot dat alles gemengd is.
3. Schep het
beslag in de bakvorm. Bak de cake in 35-40 minuten op
180°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er droog uitkomt.
4. Laat
de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake
daarna op een taartrooster en laat de cake goed afkoelen.
---------------------------------------------
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
of laat hieronder een bericht achter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten