
Karbonades in rode wijn jus, een eenvoudig stoofpotje die niet heel erg lang hoeft te stoven. Veel lekkerder dan karbonades gewoon bakken. Het vlees wordt lekker mals, blijft sappig en je hebt meteen ook een lekkere jus. Heb je een ovenbestendige pan? Laat het vlees dan in de oven stoven, dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar.

Karbonade in rode wijnsaus
Ingrediënten
- 4 schouder- of ribkarbonades
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- paar jeneverbessen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 glas rode wijn
- 1 glas water of bouillon heet
- zout peper
- olie en/of boter om in te bakken
Bereiding
- Snijd de ui in blokjes en de knoflook heel fijn.
- Bak de karbonades aan beide kanten bruin in wat boter en/of olie. Strooi tijdens het bakken zout en peper over het vlees. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra boter en/of olie toe.
- Doe na een paar minuten de rest van de ingrediënten in de pan en laat dit 2-3 minuten pruttelen. Doe dan de karbonades erbij en 1 glas heet water of bouillon. Laat de karbonades ongeveer een uur rustig stoven op heel laag vuur (gebruik een sudderplaatje) of op 120°C in de oven.
Vandaag gemaakt in de oven, geen omkijken naar, heel gemakkelijk. Was hééérlijk!
Dat is makkelijk he, in de oven? Mooi dat het gesmaakt heeft.
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
dat smaakt naar meer