Stoofpot: karbonades in rode wijn jus

Karbonade stoven in rode wijn met knoflook en ui

Karbonades in rode wijn jus, een envoudig stoofpotje die niet heel erg lang hoeft te stoven. Veel lekkerder dan karbonades gewoon bakken. Het vlees wordt lekker mals, blijft sappig en je hebt meteen ook een lekkere jus. Heb je een ovenbestendige pan? Laat het vlees dan in de oven stoven, dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar.

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 4 schouder- of ribkarbonades
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • paar jeneverbessen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 glas rode wijn
  • 1 glas water of bouillon (heet)
  • zout, peper
  • olie en/of boter om in te bakken
Bereidingswijze
  1. Snijd de ui in blokjes en de knoflook heel fijn.
  2. Bak de karbonades aan beide kanten bruin in wat boter en/of olie. Strooi tijdens het bakken zout en peper over het vlees. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra boter en/of olie toe.
  3. Doe na een paar minuten de rest van de ingrediënten in de pan en laat dit 2-3 minuten pruttelen. Doe dan de karbonades erbij en 1 glas heet water of bouillon. Laat de karbonades ongeveer een uur rustig stoven op heel laag vuur (gebruik een sudderplaatje) of  op 120°C in de oven.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze karbonades in rode wijn jus gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
 
Gestoofde karbonades in rode wijn jus

Follow my blog with Bloglovin

4 reacties

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  2. Catharina van Heel

    Vandaag gemaakt in de oven, geen omkijken naar, heel gemakkelijk. Was hééérlijk!

Geef een reactie