Het stoofpotje wat we deze week aten was een Indiase curry met lamsvlees en lekker veel groente. Het vlees wat we gebruikten was een stuk van de bout, zonder bot. De groente en linzen lieten we op het laatst meestoven. Linzen, bloemkool en pompoen combineren prima, ook zonder vlees trouwens.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 600 gram lamsvlees (zonder bot)
- 2 grote uien
- 1 tot 2 cm gemberwortel
- 2 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 4 theelepels garam masala
- 2 theelepels gemalen koriander
- 3 kardemompeulen
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 2 eetlepels tomatenpuree
- boter of olie om in te bakken
- water (of bouillon)
- zout, peper
- 100 gram linzen
- 400 gram pompoen (in blokjes)
- 400 gram bloemkool (in roosjes)
Bereiding
- Snijd de ui, gember, knoflook en rode peper fijn.
- Bak het lamsvlees aan in wat olie of boter. Haal het vlees uit de pan zodra het aan alle kanten bruin gebakken is. Bak de ui, gember en rode peper aan in het bakvet van het vlees. Laat dit een paar minuten op halfhoog vuur bakken.
- Voeg dan de garam masala, koriander, knoflook en de tomatenpuree toe. Laat dit een minuutje meebakken.
- Doe vervolgens het vlees (inclusief het vocht wat er waarschijnlijk is uitgelopen) weer terug in de pan. Voeg zoveel heet water (of bouillon) toe dat het vlees helemaal onder staat. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, de kardemompeulen en zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook en laat het ongeveer 2 tot 3 uren, op laag vuur, zachtjes stoven. Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je het lamsvlees laten garen in de oven (2 tot 3 uren op 120°C).
- Zodra het vlees gaar is kunnen de linzen erbij. Laat deze ongeveer een half uur meestoven. Indien nodig kun je nog wat extra heet water of bouillon toevoegen. Zodra de linzen gaar zijn kunnen de blokjes pompoen en bloemkoolroosjes nog 10-15 minuten meegaren.
————————————————-
Super fijn recept dat makkelijk te maken is en een heerlijke maaltijd oplevert. Een echte aanrader.
Dank je, dat is leuk om te horen!
Dank voor je reactie. Fijn dat het lekker was.
Ik heb deze vandaag gemaakt. Gemakshalve bloemkool er uit gelaten, had ik niet thuis en lopen had ik geen zin in. Ipv. rode peper heb ik Madamme Jeanette van eigen struikje geplukt. Verder keurig aan het recept gehouden. En het was: Superlekker. Echt zoooo fijn! Dankjewel 😉