Stoofpot: karbonades in rode wijn jus

Koks in Frankrijk | vrijdag, december 04, 2015 | |||||
Deze week een vrij eenvoudig stoofpotje die niet heel erg lang hoeft te stoven. Karbonades in rode wijn saus. Veel lekkerder dan karbonades gewoon bakken. Het vlees wordt lekker mals en blijft sappig en je hebt meteen ook een lekkere jus.
Karbonade stoven in rode wijn met knoflook en ui

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 4 schouder- of ribkarbonades
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • paar jeneverbessen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 glas rode wijn
  • 1 glas water of bouillon (heet)
  • zout, peper
  • olie en/of boter om in te bakken

1. Snijd de ui in blokjes en de knoflook heel fijn.

2. Bak de karbonades aan beide kanten bruin in wat boter en/of olie. Strooi tijdens het bakken zout en peper over het vlees. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra boter en/of olie toe.
3. Doe na een paar minuten de rest van de ingrediënten in de pan en laat dit 2-3 minuten pruttelen. Doe dan de karbonades erbij en 1 glas heet water of bouillon. Laat de karbonades ongeveer een uur rustig stoven op heel laag vuur (gebruik een sudderplaatje) of  op 120°C in de oven.


---------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Follow my blog with Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. De karbonade's van tegenwoordig moet je aanbraden daarna scheutje azijn bij de jus en een maggiblokje 2 uur laten pruttelen
    afmaken met klein beetje in water opgeloste maizena om de jus iets dikker te krijgen. Dit zijn de karbonade's die mijn moeder vroeger maakte en zit je niet te kauwen op een hard stuk vlees

    BeantwoordenVerwijderen