Deze week een vrij eenvoudig stoofpotje die niet heel erg lang hoeft te stoven. Karbonades in rode wijn saus. Veel lekkerder dan karbonades gewoon bakken. Het vlees wordt lekker mals en blijft sappig en je hebt meteen ook een lekkere jus.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 4 schouder- of ribkarbonades
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- paar jeneverbessen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 glas rode wijn
- 1 glas water of bouillon (heet)
- zout, peper
- olie en/of boter om in te bakken
1. Snijd de ui in blokjes en de knoflook heel fijn.2. Bak de karbonades aan beide kanten bruin in wat boter en/of olie. Strooi tijdens het bakken zout en peper over het vlees. Haal het vlees uit de pan en bak de uien aan in het bakvet van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra boter en/of olie toe.
3. Doe na een paar minuten de rest van de ingrediënten in de pan en laat dit 2-3 minuten pruttelen. Doe dan de karbonades erbij en 1 glas heet water of bouillon. Laat de karbonades ongeveer een uur rustig stoven op heel laag vuur (gebruik een sudderplaatje) of op 120°C in de oven.
---------------------------------------------
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.of laat hieronder een bericht achter.
Follow my blog with Bloglovin
dat smaakt naar meer
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen