Binnen een half uur staan ze in de oven, deze overheerlijke chocoladekoekjes. En twintig minuten later heb je een goede voorraad koekjes. Laat ze wel even goed afkoelen voordat je ze eet, de smaak wordt alleen maar beter.
Ingrediënten (voor 20 koekjes)
- 140 gram bloem
- 10 gram cacaopoeder
- 50 gram havervlokken
- 8 gram bakpoeder
- 120 gram boter
- 90 gram suiker
- 1 ei
- 50 gram witte chocolade
- 50 gram rozijnen
Bereidingswijze
- Snijd de boter in blokken. Doe alle ingrediënten, behalve de witte chocolade en de rozijnen, in een keukenmachine. Maak een kruimeldeeg met behulp van de pulse stand. Ongeveer 8-10 keer kort pulsen.
- Haal het deeg uit de keukenmachine, doe de chocolade en de rozijnen erbij en kneed het met je handen tot een samenhangend geheel.
- Verdeel het deeg in 20 gelijke bolletjes (even in je handen rollen tot bolletjes).
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een of twee bakplaten (afhankelijk van de grote) met bakpapier en verdeel de 20 bolletjes over de plaat. Druk de bolletjes een beetje plat met je hand. Tijdens het bakken lopen de koekjes nog uit, dus ze hoeven niet heel plat de oven in te gaan.
- Bak de koekjes, met één bakplaat tegelijk, 15-18 minuten op 180°C. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
————————————————-
Jummie! Ziet er heerlijk uit!