Engelse scones

Makkelijk recept om zelf Engelse scones te maken

Deze Engelse scones zijn zo lekker met een beetje boter en huisgemaakte jam. En ook nog makkelijk en snel te maken. We bakken ze vaak in het weekend voor bij de koffie. Een waar genot als het buiten regenachtig is, de kachel binnen lekker brand en de geuren van koffie en scones, die net uit de oven komen, de keuken vullen.

Ingrediënten (voor 8 stuks)
  • 225 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 15 gram suiker
  • 30 gram boter
  • 125 gram melk
Bereidingswijze
  1. Zeef de bloem boven een ruime kom. Voeg bakpoeder, zout, suiker en boter (in blokjes) toe aan de bloem. Wrijf dit met de vingers tot grove kruimels.
  2. Voeg de melk toe en roer voorzichtig met een mes totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Druk het deeg voorzichtig samen tot een bal. Leg het deeg op een werkblad en druk het voorzichtig met de hand of uit tot een dikte van ongeveer één centimeter.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Steek, met een ronde vorm van zes centimeter, de scones uit. Van het deeg dat overblijft kun je met de hand een scone vormen. Bestrijk de scones met wat melk en bak ze ongeveer twaalf minuten op 220°C.

 ————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.

 

Heb jij deze Engelse scones gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie