Noodles en kip met sesam, ketjap en honing, groenten en een lekker pittig sausje. Wie houdt daar nou niet van? Hier staat het in ieder geval regelmatig op tafel. Het is makkelijk te maken en het recept kun je eenvoudig naar je eigen smaak aanpassen. Wil je het zoeter, voeg dan meer honing of ketjap toe. Voor meer pit gebruik je een extra rode peper. Het marineren zorgt voor een mooi bruin korstje bij het bakken en de kip wordt lekker mals.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 400 gram kipfilet (borst- of dijfilet)
- 1 eetlepel honing
- 3 tot 4 eetlepels zoete ketjap
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 2 theelepels gemalen laos
- olie om in te bakken
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- zout & peper
- Snijd de kip in grove stukken. Maak een mengsel van de honing, 2 eetlepels ketjap, sesamolie en citroensap. Giet dit over de kip en laat dit minimaal een uur marineren.
- Snijd de ui, peper, knoflook en gember fijn.
- Bak de kipfilet aan in wat olie en bestrooi ze ondertussen met peper en zout. Haal de kip, zodra het net gaar is, uit de pan, dek het af en leg het even apart tot verder gebruik.
- Bak de fijngesneden ui, peper, knoflook en gember aan in het bakvet van de kip. Voeg indien nodig nog wat extra olie toe. Laat dit een aantal minuten op laag vuur bakken totdat de uitjes bruin kleuren. Doe dan de kip, laos en een eetlepel ketjap erbij. Voeg een klein scheutje heeet water toe. Warm dit goed door en voeg naar smaak eventueel nog peper, zout en honing toe. Strooi de sesamzaadjes bij het serveren over de kip.
Lekker met noodles en roergebakken groente.
————————————————-
Eet smakelijk!
Wauw, ik hou enorm veel van kip gemarineerd in Ketjap. Bedankt voor dit recept!