Deze kokoskoekjes zijn lekker boterig en knapperig. Ook heerlijk fris door de kokos. Het recept komt van Rutgerbakt. We hebben het recept iets aangepast, namelijk iets minder suiker.
Ingrediënten (voor ongeveer 30 koekjes)
- 175 gram boter (op kamertemperatuur)
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 125 gram bloem
- 100 gram kokosrasp
1. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg nog 2 vellen klaar voor de koekjes die niet op de eerste bakplaat passen. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Klop met behulp van een mixer de boter luchtig. Klop vervolgens de suiker en het ei erdoor. Spatel de bloem en de kokosrasp door het botermengsel.
3. Verdeel het deeg in ongeveer 30 bolletjes. Leg 10 bolletjes op een bakplaat (of meer natuurlijk als je een grote bakplaat hebt) en druk ze met de muis van je hand plat. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten op 175°C.
————————————————-