- Daube à la Provençale
- Blanquette de veau
3. Parelhoen met bier, spek en pruimen
In Frankrijk staat dit gevogelte vaak rond de feestdagen op het menu. De smaak is meer uitgesproken dan die van kip en het vlees is iets donkerder van kleur. Lekker met een rijke saus met sterke smaken. Dit recept kan trouwens ook prima met kip gemaakt worden. Ook dit stoofpotje kan prima een dag van te voren bereid worden. Dit gerecht combineert goed met aardappelpuree en zuurkool, pompoen of spinazie.
4. Indiase lamscurry
Een minder klassiek gerecht voor op het kerstmenu is deze Indiase lamscurry. Een verrassend hoofdgerecht voor als je het eens over een andere boeg wilt gooien. Door het vlees aan één stuk te serveren ziet het er meteen luxe uit. De groente zit door de curry en als garnituur hoeft er alleen nog maar rijst gekookt te worden. Naan (Indiaas brood) is er ook erg lekker bij. Het vlees kun je een dag van te voren bereiden. Op de dag zelf verwarm je curry en voeg je nog pompoen en bloemkool toe.
5. Coq au vin
Kip in rode wijnsaus is zo’n klassieker die iedereen wel kent en wel eens gegeten heeft, maar die zeker niet zal misstaan op het kerstmenu. Zoals met alle stoofgerechten smaakt de coq au vin nog lekkerder als je deze een dag van te voren bereid. Scheelt je ook nog een hoop stress ook. Lekker met wortels, champignons en aardappelpuree of rijst.
————————————————-