Indiase korma met bloemkool

Vega(n) korma, Indiase stoof met bloemkool, champignons en amandelen

Deze Indiase bloemkool korma is een geheel plantaardige variatie op de welbekende kip korma. Een kruidig stoofpotje van groente, ananas en rozijnen in een saus met onder andere amandelen, gember en kardemom. De gele kleur komt van de kurkuma. Uiteraard kun je met de groente eindeloos variëren. Voor een iets vollere saus gebruik je kokosmelk in plaats van water.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels grof gehakte amandelen
  • 6 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ongeveer 800 gram bloemkool
  • 250 gram champignons
  • 200 ml water (of kokosmelk)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 schijven verse ananas (optioneel)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel fijngehakte gedroogde munt
  • zout/ peper

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de saus. Snijd de ui, peper en gember fijn en bak dit op half hoog vuur aan in wat olie. Voeg tijdens het bakken wat zout toe. Plet de kardemompeulen en doe deze samen met de amandelen en de kruidnagels bij de uien in de pan. Bak dit mengsel ongeveer tien minuten op halfhoog vuur. Voeg indien nodig extra olie toe.
  2. Daarna kunnen de komijn en kurkuma toegevoegd worden. Roer dit goed door het uimengsel. Haal de zichtbare stukjes kardemompeulen en kruidnagel uit de pan. Voeg daarna het water (of kokosmelk) toe. Pureer de saus met een staafmixer of blender.
  3. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg bloemkool (in roosjes of plakken) en champignons (in plakjes) toe aan de saus en laat deze langzaam op laag vuur gaar worden in de saus. Tot slot kunnen de rozijnen, de citroenrasp, het citroensap en de ananas (in stukjes) toegevoegd worden. Laat dit in een paar minuten warm worden in de saus.
  5. Strooi de munt vlak voor het serveren over de bloemkool korma. Lekker met rijst en/of naan.

————————————————-

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen?
Kijk dan hier voor meer info.

Heb jij deze Indiase bloemkool korma gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
Vega(n) korma, Indiase stoof met bloemkool, champignons en amandelen

Geef een reactie