Ingrediënten (voor 4 porties)
- olie om in te bakken
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 1 rode peper
- 750 gram aardappelen
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 2 eetlepels rozijnen
- 250 gram spinazie
- 2 theelepels garam masala
- 1 of 2 kopje(s) water
- zout, peper
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
2. Snijd de ui, peper, gember en knoflook fijn.
3. Bak de ui, gember en rode peper, op halfhoog vuur aan in wat olie, houdt de knoflook nog even achter. Voeg na ongeveer twee minuten de aardappelen toe. Bak deze, op laag vuur, ongeveer vijf minuten mee. Voeg dan de komijn, kurkuma, rozijnen en knoflook toe. Roer dit goed door en doe daarna het water erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat ze aardappel op laag vuur garen (met deksel op de pan). Voeg indien nodig nog extra water toe.
4. Zodra de aardappel gaar is kan de spinazie en de garam masala erbij. Blijf roeren totdat de spinazie geslonken is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst en chapati.
————————————————-