Chinese varkensstoofpot met zwarte bonensaus

Chinees stoofpotje met varkensvlees en zwarte bonensaus

Deze Chinese varkensstoofpot is lekker pittig en vol van smaak. Het vlees is heerlijk mals door het langzame garen en de zwarte bonensaus zorgt voor een lekkere kick. Zwarte bonensaus is een saus op basis van gefermenteerde zwarte boontjes. Deze potjes vind je bij de toko of bij een grotere supermarkt. Wees voorzichtig met de dosering want het is vrij zout en sterk van smaak.

Chinees stoofpotje met varkensvlees en zwarte bonensaus

Chinese varkensstoofpot met zwarte bonensaus

Avatar fotoKoksInFrankrijk
Deze Chinese varkensstoofpot is lekker pittig en vol van smaak. Het vlees is heerlijk mals door het langzame garen en de zwarte bonensaus zorgt voor een lekkere kick.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 400 gram hamlappen
  • 1 ui
  • 1 rode peper meer of minder naar smaak
  • 2 centimeter verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ steranijs
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 eetlepels zwarte bonensaus
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • olie om in te bakken
  • zout peper
  • water
  • maiszetmeel
  • citroensap

Bereiding
 

  • Snijd de ui, de peper, de gember en knoflook fijn.
  • Bak de ui, gember en peper, op halfhoog vuur, aan in wat olie. Laat dit ongeveer een minuut of vijf zachtjes bakken. Houd de knoflook nog even achter.
  • Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes.
  • Doe het vlees bij de uien in de pan. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met zout en peper. Zodra het vlees mooi bruin is kan de knoflook erbij. Roer goed door, bak heel even mee en voeg daarna zwarte bonensaus, ketjap, steranijs, koriander en een kopje water toe.
  • Breng het vlees met de saus aan de kook en laat heel zachtjes pruttelen op heel laag vuur. Als je een ovenbestendige pan gebruikt kun je het vlees verder laten garen in de oven op 90-100°C (ongeveer 2 uren). Een andere optie is de slowcooker, zo'n 5 tot 6 uren op low.
  • Indien gewenst kun je de saus achteraf binden met maiszetmeel. Meng een eetlepel maiszetmeel  met koud water en voeg dit al roerend toe, laat de saus ongeveer een minuut zachtjes koken. Breng de saus indien nodig op smaak met zout, peper en citroensap.
Tags Steranijs, Stoofpotje, Varkensvlees, Zwarte bonen

Chinese stoofpot met varkensvlees en zwarte bonensaus

Heb jij deze Chinese varkensstoofpot gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie