Nasi goreng

Nasi met ham en ei

Zelf nasi goreng maken is echt niet moeilijk. Met een paar specerijen, ui, rode peper, knoflook en trassi (garnalenpasta) heb je dit gerecht zo op smaak. Het is zeker niet nodig om een pakje of zakje voor nasi goreng te kopen. Dit recept bevat 200 gram groente per persoon, dus nog lekker gezond ook.

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 350 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 mespuntje trassi
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 800 gram groente (prei, witte kool, wortel)
  • 2 eieren
  • 250 gram hamblokjes
  • olie om in te bakken
  • zout, peper
Bereidingswijze

1. Kook de rijst.

2. Snipper de ui en snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes). Snijd de wortel in kleine blokjes, de prei in halve ringen en de kool in reepjes. Zet 2 geklutste eitjes klaar.

3. Bak de de ui en de rode peper aan in wat olie. Voeg tijdens het bakken een beetje zout toe. Laat dit een aantal minuten bakken en voeg dan een geperst teentje knoflook, trassi, komijn, koriander en kurkuma toe. Roer dit goed door en voeg dan de tomatenpuree en de ketjap toe. Haal dit mengsel van het vuur en laat staan tot verder gebruik.

4. Roerbak de groenten in wat olie. Zodra de groenten gaar zijn bak je de hamblokjes heel even mee en daarna kan het ui/specerijenmengsel erdoor. Voeg daarna de geklutste eitjes toe. Blijf goed omscheppen zodat de eieren garen en zich goed verdelen tussen de groenten in kleine stukjes. Zodra het ei gaar is kan de rijst even meegebakken worden. Breng de nasi op smaak met peper en zout.

 ————————————————-
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? 
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze nasi goreng gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.
 
 

Makkelijke nasi goreng zonder pakjes

 

Geef een reactie