
Deze pasta met blauwe kaassaus staat hier regelmatig op tafel. Het is makkelijk te maken en erg smaakvol. En één van de lekkerste blauwe kazen, namelijk bleu d’Auvergne, komt hier uit de regio. De bloemkool en pompoen passen ontzettend goed bij blauwe kaas. Uiteraard kun je ook prima andere groente gebruiken, zoals bijvoorbeeld brocolli en courgette.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 300 gram pasta
- 2 sjalotjes
- 100 gram spekjes
- 1 teentje knoflook
- olie om in te bakken
- 1 eetlepel bloem
- 200 ml melk
- 150 gram blauwe kaas
- nootmuskaat
- 800 gram groente (pompoen, bloemkool, champignons)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta in ruim water met zout. Giet af zodra de pasta beetgaar is.
- Snijd de groente in blokjes en bak deze aan in wat olie. Laat de groente op halfhoog vuur gaar worden. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Zet het vuur uit zorda de groente beetgaar is.
- Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en bak deze samen met de spekjes aan in een beetje olie. Gebruik hiervoor een steelpannetje.
- Voeg, zodra de spekjes mooi bruin en de sjalotjes gaar zijn, de bloem toe. Roer dit goed door en laat dit ongeveer een minuut op laag vuur garen. Voeg dan, in gedeeltes, de koude melk toe. Breng langzaam aan de kook en klop steeds goed door met een garde. Laat de saus ongeveer een minuut zachtjes koken en voeg daarna de kaas toe. Roer goed door zodat de kaas smelt, maar laat de saus niet meer koken. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Meng de pasta en de saus door de gebakken groente.

————————————————-
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? Kijk dan hier voor meer info.
Heb deze pasta met blauwe kaassaus gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.