Couscoussalade met pompoen

Couscoussalade met pompoen, chorizo, rode ui en kikkererwten

Deze couscoussalade met pompoen, chorizo, kikkererwten en rode ui is goed gevuld en erg smaakvol. Lekker als lunch of als maaltijdsalade. Ook is deze salade prima voor te bereiden zodat je hem bijvoorbeeld makkelijk meeneemt naar je werk.

Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 150 gram couscous
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • een kwart chorizo
  • 300 gram pompoen
  • olie om in te bakken
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 500 gram kikkererwten (gaar)
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels fijngehakte groene kruiden
Bereidingswijze
  1. Weeg de couscous af en meng er een eetlepel olijfolie door. Laat dit even staan. Hierdoor krijg lekkere losse couscous.
  2. Snijd de ui, de pompoen en de chorizo in kleine blokjes. Bak dit op halfhoog vuur aan totdat de pompoen gaar is. Voeg op het laatst de komijn toe. Laat dit mengsel afkoelen.
  3. Breng de bouillon aan de kook. Giet ongeveer een kwart van de bouillon over de couscous, roer goed door met een vork. Voeg weer een kwart toe zodra alles goed opgenomen is. Herhaal dit tot de bouillon op is. Proef of de couscous gaar is. Zo niet, voeg dan, beetje bij beetje, extra bouillon toe. Zo ja, laat dan de couscous afkoelen en roer ondertussen steeds goed door met een vork.
  4. Meng het pompoenmengsel, de couscous, de kikkererwten en de groene kruiden door elkaar. Proef de salade en voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.

Couscoussalade met pompoen, chorizo, rode ui en kikkererwten

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Kijk dan hier voor meer info. Liever koken én wandelen? Kijk dan hier voor meer info.

Heb jij deze couscoussalade met pompoen gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie